Wit goud

Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte, zijn ze er evengoed gewoon weer: Asperges! Een van mijn lievelings ingrediënten waar je eindeloos mee kan combineren. Het aspergeseizoen loopt tot eind juni. Over de ene kant vind ik het jammer dat het zo kort is, maar over de andere kant maakt dit het wel extra bijzonder. Met Pasen maakte ik een “klassiek” gerecht, met gerookte zalm en keursaus uit onze winkel. Alsof er een engeltje op je tong piest! En daarom is het deze week ook in de culi-aanbieding.

Asperges & gerookte zalm

Ingrediënten

(vanaf 4 personen)

12                                               Asperges (wit AA Type)

2               blokjes                     Kipbouillon

1               eetl.                          Suiker

4               stukken                   Gerookte zalmmoot

1               eetl.                         Mosterd

1               bakje                       Keursaus

Bereiding

Schil de asperges en snij een stukje van de onderkant. Kook ze ongeveer 10 minuten in water met de kipbouillonblokjes en de suiker. Laat deze nog 10 minuten nagaren in het warme vocht. Lek de asperges goed uit en verdeel deze over 4 borden. Leg hier de gerookte zalmmoot op en dresseer met de keursaus.