Salade caprésa en volkoren spaghetti met wilde gamba’s
(Recept voor vier personen)

-6​x​tomaten (biologisch)
-1​bol​mozzarella (plakjes)
-10​blaadjes basilicum
-olijfolie extra vergine

Bereiding:
Snijd de tomaten in plakjes en leg hier de mozzarella over en kruid met wat zout en peper. Besprenkel met wat olijfolie en garneer met de basilicum.

Volkoren spaghetti met wilde gamba’s
(recept voor vier personen)

– 450​gr​droge volkoren pasta
– 600​gr​kreeftensaus
– 20​x​gepelde wilde gamba’s
– 3 ​tenen​knoflook (fijn gesneden)
– 400​gr​frutti di mare
– 4 ​eetl.​Chimmichurrie

Bereiding:
Kook de pasta in 12 minuten beetgaar (zie verakking) met wat zout. Verwarm de kreeften saus en schep over de pasta. Bak de gamba’s ondertussen in wat olijfolie doe hier op nhet laatste moment de fijn gesneden knoflook bij. Garneer met wat frutti di mare en schep hier wat chimmichurrie over.

Chimmichurrie is het lekkerst als je deze zelf maakt:
Neem een half bosje koriander, half bosje oregano, hele bos platte peterselie, half bosje krulpeterselie, 2 groene pepers, een rodepeper, 3 tenen knoflook, 3 eetl wittewijn azijn, zet hier de staafmixer in en maak hem af met olijfolie en peterselie.