Ingredienten
  • 2 hele Lamsracks
  • 6 hele Sjalotjes (gepeld en in reepjes)
  • 4 teentjes Knoflook (fijn geperst)
  • 16 takjes Tijmblaadjes
  • 1 eetl. Mosterd
  • 1 eetl. Bruine suiker
  • 1 eetl. Azijn
  • 2 eetl. Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout uit de molen
Bereidingswijze

Bestrooi de lamsrack met peper en zout uit de molen. Wrijf ze daarna in met mosterd en bruine suiker. Verwarm wat olijfolie en bak de lamsrack in 15 minuten rondom mooi bruin.

Bak de laatste 5 minuten 2 eetlepels roomboter mee. Doe de lamsrack vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven op 90 graden, naar een kern van 55 graden. Bak in de resterende olie de sjalotjes 4 minuten en doe de laatste minuut de knoflook en tijm erbij. Blus af met een eetlepel azijn en giet dit over de lamsrack. Snij aan tafel en serveer er garnering naar keuze bij.