Ingredienten
- 4 x kalfssukades (samen 600 gr)
- ½ x knolselderij
- 4 x flinke aardappels
- 1 x takje tijm
- 1 x winterwortel
- 5 dl. kalfsfond
- 2 eetl. boter
Bereidingswijze
(Let op begin 5 of 6 uur voordat je aan tafel gaat, het is niet veel werk, maar vergt wel geduld). Strooi wat zout op de kalfssukade en maal er wat peper boven. Doe boter in de pan en Laat die uitbruisen.
Geef nu aan beide zijden van de sukade kleur en haal van het vuur. Laat de kalfsfond in een pan (dit kan ook de zelfde zijn) warm worden en leg hierin de kalfssukade. Voeg twee glazen water toe. Zet zachtjes op met een takje tijm. Het moet niet koken maar tegen de kook aan. Laat dit ongeveer 5 uur zo zachtjes gaan met de deksel op de pan.
Als het vlees uit elkaar gaat vallen, de aardappels en groenten in dobbel stenen snijden en toevoegen. Circa tien minuten meekoken tot de groenten beetgaar zijn.