Ingrediënten:

4          x          125 gr. kabeljauwfilets

4          x          plakken parmaham

Olijfolie

 

Voor de kruidenmix:

4          eetl.     bladpeterselie

2          x          ansjovisfilet uit de olie

1          x          knoflookteen

1          eetl.     thijmblaadjes

1          eetl.     oregano

3          eetl.     paneermeel

 

Spaghetti van courgette:

1          x          courgette

1          x          knoflookteen

2          x          sjalot

Olijfolie

 

Garnering:

Mini trostomaatjes

Basilicum

 

Bereiding:

Meng de ingrediënten van de kruidenmix met een staafmixer. Verdeel de kruidenmix over de moten kabeljauwfilet. Leg hier de plakjes parmaham op en bak de kabeljauw op de hamkant krokant in de olijfolie. Haal de courgette in de lengte over de mandoline, zodat er dunnen reepjes (spaghetti) ontstaan.

Verwarm vervolgens een scheut olijfolie. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Bak de lange repen van courgette, gesnipperde sjalot en knoflook in 2 minuten gaar. Verdeel de spaghetti over 4 borgen met behulp van een vork. Leg hier de krokant en gaar gebakken vis op. Garneer met wat trostomaat en basilicumblaadjes.