Recept voor 4 personen
Benodigdheden
- 600 gram (Haas)biefstuk-
- 2 eetlepels Roomboter-
- Zout en peper uit de molen
- Chimichurri
- ½ bosje koriander
- ½ bosje oregano
- ½ bosje platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 hele Jalapeno peper
- ¼ Rode peper
- Peper en zout
- 200 ml Olijfolie
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 1 eetlepel honing
- 1 doosje Rucola
- Garnering 4 eetlepels cashewnoten
- 4 theelepels sesamzaad gepoft
Bereiding:
Draai voor de chimichurri alle ingrediënten glad in de keukenmachine. Grill het vlees op de BBQ of bak die biefstuk bruin aan alle kanten en breng naar een kerntemperatuur van 55 °graden. Laat het vlees vervolgens afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Neem vier borden, leg hier een handje rucola op en druppel daar wat chimichurri op. Snij het vlees in dunne plakjes, verdeel dit over de sla en druppel er wat chimichurri op. Breng eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi het met de cashewnoten en sesam. Dat wordt weer smullen!