Vanaf 6 persoon(en)

Ingredienten
  • 1 kg. Riblappen (in grove stukken)
    2 eetl. tomatenpuree
    3 eetl. Roomboter
    1 grote Ui (in ringen)
    200 gr. Eigengerookte spekreepjes
    3 teen Knoflook (in plakjes)
    200 gr. Kastanje champignon (in vieren)
    ½ x Winterwortel (in stukken)
    2 x Bleekselderij (in plakjes)
    ¾ x Fles rode bourgogne wijn
    1 ltr Runderbouillon
    2 x Laurierblad
    6 takjes Tijm
    2 x Jeneverbes
Bereidingswijze

Verwarm de roomboter in een grote pan, bak hierin het vlees mooi bruin en doe er 2 eetlepels tomatenpuree bij. Bak dan nog even de spekreepjes, ui, knoflook en kastanje enchampignons 5 minuten mee. Blus met de rode wijn en kook deze zeker voor de helft in. Doe de groenten en de kruiden erbij en zet het geheel onder met de runderbouillon. Laat het geheel met de deksel op de pan 2.5 uur sudderen. Serveer de Boeuf bourguignon met een pasta of gekookte aardappelen.