Ingredienten

  • 1 kg Pijplap (Poulet grof)
    1 Ui (grof gesneden)
    200 gram Spekjes
    0.5 blikje Tomatenpuree
    75 gram Roomboter
    0.5 gram Rode wijn uit de Bourgogne
    2 liter Kalfsbouillon
    6 blaadjes Tijm
    0.5 eetl. Jeneverbes
    1 Tomaat
    2 blaadjes Laurier
    1 teentje Knoflook (in dunnen plakjes)
    Olijfolie
    Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie en braad het vlees aan in ca. 6 minuten. Dan de ui, spek, tomaat, roomboter erbij en nog 3 minuten doorbakken. Blus af met de wij en kook in voor de helft. Doe de kalfsbouillon en alle kruiden erbij en laat 3.5 uur stoven. Serveer met gebakken krieltjes en wortel stukken en garneer af met platte peterselie.