De natuur is onze oudste supermarkt en steeds meer mensen hebben interesse in eetbare planten en waar je deze, vaak gewoon in je directe omgeving, kunt vinden. De toegevoegde gezondheidswaarde van alles dat we uit de vrije natuur eten is groot en bovendien kost het niets, alleen maar een beetje moeite.
Herbalist Leoniek Bontje en voedingscoach Yvet Noordermeer van de Buitenkeuken zijn twee fanatieke wildpluksters en hun kennis geven zij ook graag door. Zij geven workshops waarin mensen meer leren over wildplukken en het bereiden van de meest voorkomende eetbare planten. Soms blijkt dat wat wij uit onze tuin verwijderen en weggooien als onkruid een ware lekkernij.
In het radioprogramma Zukke Zorgen vertellen Bontje en Noordermeer woensdag 15 maart tussen 19.00 en 21.00 uur alles over wildplukken, het bereiden van deze pluksels en hun workshops. Smakelijk luisterplezier!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.