Voor FC Volendam waren de druiven zuur in Maastricht. De ploeg van trainer Rick Kruys verspeelde in blessuretijd de drie punten. Lange tijd leek Henk Veerman met twee doelpunten de matchwinner te worden. Hij zag het opnieuw laat in de wedstrijd misgaan (2-2).

In het eerste halfuur werd Volendam volledig overklast door de thuisploeg. Nabil El Basri zette MVV dan ook verdiend op voorsprong. Even daardoor voorkwam Barry Lauwers met een fraaie redding al de openingstreffer. Het chagrijn nam met de minuut toe bij Volendam. “De kemphanen moesten even tot kalmte worden gemaand”, zegt Veerman.

Uit het niets schoot Veerman voor de pauze zijn ploeg op gelijke hoogte. In de tweede helft kwam Veerman opnieuw als een duveltje uit een doosje. Zijn twee doelpunten leken goud waard voor Het Nieuwe Oranje, maar net als tegen De Graafschap ging het mis in blessuretijd.

“Een klotegevoel”, is trainer Rick Kruys duidelijk na de late gelijkmaker tegen MVV. “De tweede helft hadden we de controle en ik had niet het idee dat zij nog gevaarlijk zouden worden.”

Volendam heeft na vijf wedstrijden nu vier punten. Daarmee staat het in de onderste regionen van de eerste divisie. Dinsdag wacht de ontmoeting tegen FC Dordrecht.