Met een zaalvoetbaluitslag heeft EVC de thuiswedstrijd tegen OSV verloren. Het venijn zat met drie doelpunten in de staart.

EVC begon prima aan het duel en OSV kwam er in de eerste 25 minuten helemaal niet aan te pas. Al na 6 minuten ging de bal voor EVC op de stip. Jeffrey Karstens ging met Brian Rossenaar een één-twee aan in het strafschopgebied en werd bij het doorlopen heel licht aangetikt. Brian voltrok het vonnis, 1-0. Daarna kreeg Jeffrey de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de doelman keerde zijn inzet.

Na een half uur spelen kantelde uit het niets de wedstrijd. Bij een te korte terugkopbal moest Roy Bakker zijn doel uit en tikte de bal voor de voeten van de tegenstander weg, waarna hij de speler natuurlijk meenam. Ook nu ging de bal wat te makkelijk op de stip door de verder prima leidende scheidsrechter. Roy lag in de goede hoek, maar kon de bal niet keren, 1-1. EVC was het nu helemaal kwijt en niet veel later was de stand 1-2.

EVC was geen schim maar van het eerste deel maar kreeg via Vince Mens nog een hele goede kans op de gelijkmaker, maar hij wachtte net te lang om uit te kunnen halen. Ook Brian was nog dicht bij de 2-2, maar kreeg de bal niet lekker mee om goed te kunnen afdrukken. Vlak voor rust was daar een volgende tegenstoot van OSV en die werd fraai binnen geschoten, 1-3.

Tweede helft

OSV kreeg in de eerste minuut na rust een uitgelezen kans om de wedstijd op slot te gooien, maar via de binnenkant van de paal ging de bal het doel weer uit. Daarna was het toch weer EVC dat de bovenliggende partij was. Aan de linkerkant liep Vince Mens steeds goed door maar zijn voorzetten kwamen net niet bij een medespeler terecht, omdat er altijd wel een been van een OSV-er tussen zat.

Na 20 minuten was daar de rentree van Didier Karregat die direct liet zien van meerwaarde te zijn. De felheid in zijn spel kunnen we goed gebruiken. Koud in het veld rondde hij een fraaie voorzet van Nourdin Rezzak met zijn hoofd netjes af, 2-3 en nog 25 minuten op de klok. Wat EVC hierna ook probeerde, ze kreeg maar geen mogelijkheid op de gelijkmaker. 10 minuten voor tijd leek de wedstrijd helemaal gespeeld, Een te snel genomen vrij trap werd zo bij de spits ingeleverd die alleen op Roy af ging. Die keerde de bal nog, waarna deze met een curve in het doel stuiterde, 2-4.

In de 88e minuut zette EVC alsnog de aansluitingstreffer op het scorebord. Brian ging er over de achterlijn langs en legde terug op de ingevallen Oussama Chemlali die van dichtbij raak knalde, 3-4. EVC geloofde er weer in en het was Oussama die in blessuretijd met een weergaloze uithaal de gelijkmaker op het scorebord 4-4. Iedereen achter de bal in die laatste paar minuten en zorgen dat je geen goal meer tegen krijgt. Helaas, OSV trapte af niet veel later lag de bal alsnog achter Roy. Een weggekopte voorzet viel voor de voeten van een OSV-er die de bal achter Roy knalde, 4-5. Ronald leek in de 6e minuut van de blessuretijd nog gelijk te maken, maar doelman had goed zicht op zijn bal in de bovenhoek. Eindstand 4-5.

Deze 3e klasse is duidelijk niet meer die van 2 jaar geleden. Iedereen is aan elkaar gewaagd, makkelijke potjes zijn er niet. Positief is de rentree van Didier en hopelijk sluit Milan volgende week in de uitwedstrijd tegen Reiger Boys ook weer aan.

EVC: Roy Bakker, Hamza el Ouahi (Rafael Smit), Niek van Diepen, Bart Rijnierse, Vince Mens, Jeffrey Karstens, Nourdin Rezzak, Mark Uijlenhoed (Didier Karregat), Brian Rossenaar (Timo Ooms), Ronald Schut, Vincent Wissels (Oussma Chemlali).