RKAV Volendam heeft een nederlaag geleden tegen De Treffers. Na een snelle 0 – 2 achterstand bracht Roy Tol op slag van rust de spanning terug in de wedstrijd. De Volendammers schoten vervolgens de tweede helft in en kwamen via Pieter Kroon op gelijke hoogte. De Volendammers hervonden zich en knokten zich helemaal terug in de wedstrijd. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat Lex Veerman met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De bezoekers uit Groesbeek benutten de gegeven strafschop en voetbalden zich naar een ruime overwinning: 2 – 5.

De bezoekers uit Groesbeek trapten iets over 14.30 uur de wedstrijd in gang. De eerste vijf minuten van de wedstrijd verliep tamelijk tam. De Treffers werden dreigend via enkele hoekschoppen. Een schot van Daan Sier was het eerste wapenfeit van de Volendammers. Sier vond met zijn schot de handen van Niels Kornelis. Rond het kwartier werd het eerste serieuze wapenfeit van De Treffers genoteerd. Een voorzet vanaf rechts werd ingeknopt door Tim Waterink maar zijn inzet werd uit het doel geranseld door Dion Vlak.

Penalty

De Volendammers werden steeds verder teruggedrongen. Precies op dat moment beging Patrick Plugboer een overtreding in eigen zestienmetergebied. Scheidsrechter Nick Tunissen was onvoorbiddelijk en wees direct naar de stip: strafschop De Treffers. Deze werd vervolgens feilloos binnengeschoten door Waterink: 0 – 1.

Opvallend genoeg leken de Volendammers na de tegengoal beter in de wedstrijd te komen. Er werd meer op balbezit gespeeld en combinaties werden vloeiender. Echte grote kansen bleven echter uit. Aanvallend had het niets in de melk te brokkelen. Sterker nog, De Treffers waren gevaarlijker. Tot tweemaal toe waren zij dichtbij een verdubbeling van de score. Gelukkig voor de Volendammers liep het beide keren goed af. Een verdubbeling van de score kwam er toch. Enkele momenten later mocht er gecombineerd worden in het strafschopgebied van Vlak. Via Jordi Altena kwam de bal voor de voeten van Willem den Dekker. Hij promoveerde de bal tot doelpunt door de bal in de verre hoek van Vlak te schieten: 0 – 2.

Aansluiting

Toch wist RKAV Volendam de eerste helft enigszins goed af te sluiten. Een voorzet vanaf de linkerflank werd gekopt door Guus Joppen. Echter, kopte Joppen de bal de hoogte in daar waar Roy Tol klaar stond om af te werken. Dit deed Roy Tol ook. Met de buitenkant van zijn rechtervoet volleerde hij de bal achter Kornelis: 1 – 2. Een ruststand met enige perspectief voor de Volendammers.

De eerste kansen van de tweede helft konden al snel genoteerd worden. Waterink zocht met een schot het doel van Vlak en Joppen verschalkte bijna zijn eigen doelman Kornelis. RKAV Volendam was feller, dreigender en kon beter in de duels komen. Dit resulteerde al heel snel in de tweede helft voor de gelijkmaker. Azeddine Sout ontving de bal in het vijandige strafschopgebied. Hij legde de bal panklaar voor Pieter Kroon. Kroon besloot direct uit te halen en vond het net achter Kornelis: 2 – 2.

De uitclub liet zich niet uit het veld slaan en kon, direct vanaf de aftrap, toeslaan. Het schot van Den Dekker zeilde hoog over het doel van Vlak heen. Kort daarna was het Nick Runderkamp die het waagde met een poging van afstand. Ook zijn schot bereikte een hoger niveau. Vervolgens was een schot van Sout van onvoldoende kwaliteit en kon Kornelis simpel vangen. Op het uur was daar plots een groots moment voor Stan Veerman. Een afgeslagen bal van Runderkamp viel in de voeten van Stan Veerman. Hij had de bal voor een leeg doel, maar hij vond de verkeerde kant van de paal: naast.

Rood zien

RKAV Volendam hervond zich en had nieuwe energie. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Daar waar het wachten was op de Volendamse voorsprong waren het de bezoekers die met een doelpunt aan de haal gingen. Lex Veerman overtrad de regels in het strafschopgebied. Dit had een strafschop en een rode kaart tot gevolg. Op het moment dat Lex Veerman afdroop, benutte Waterink dit buitenkansje: 2 – 3. Het ging van kwaad tot erger voor de tien Volendammers. Invaller Jordy Thomassen kapte Smit uit en legde de bal vervolgens in de verre hoek achter Vlak: 2 – 4.

Het doel van Vlak leek inmiddels een ware schiettent. Ook Sebastiaan van Bakel deed een duit in het Groesbeekse zakje. Hij won een sprintduel van Wessel Stuyt en liep vervolgens recht op Vlak af. Met één simpele voetbeweging vond hij het doel en noteerde hiermee de vijfde treffer.

Uit naar Hardenberg

Volgende week zaterdag, 19 oktober 2024, speelt RKAV Volendam een uitwedstrijd. Op sportpark De Boshoek wordt om 14:30 uur worden afgetrapt voor de wedstrijd tegen HHC Hardenberg.11

Scoreverloop
20′ Tim Waterink 0 – 1
39′ Willem den Dekker 0 – 2
42′ Roy Tol 1 – 2
51′ Pieter Kroon 2 – 2
63′ Tim Waterink 2 – 3
70′ Jordy Thomassen 2 – 4
76′ Sebastiaan Van Bakel 2 – 5

Opstelling RKAV Volendam: Dion Vlak; Lex Veerman, Stan Veerman (64′ Tom Smit) , Perry Karregat, Wessel Stuyt; Pieter Kroon (71′ Iwan Tol), Nick Runderkamp, Daan Sier (71′ Daan van Baarsen), Patrick Plugboer; Roy Tol (86′ Sam Lautenschutz), Azeddine Sout (71′ Lennard Tol).

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Jorn van Hedel, Tjeu Langeveld, Guus Joppen (85′ Jorn Smits), Dean van der Sluijs (86′ Ronan Pluijmen); Willem den Dekker (85′ Teun Heijmans), Pim Lukassen (64′ Jordy Thomassen), Ricardo Ippel, Jordi Altena (74′ Selman Sevinç); Sebastiaan van Bakel, Tim Waterink.