In een zenuwslopende wedstrijd in de Super Handball League Women hebben de dames van Garage Kil/Volendam hun meerdere moeten erkennen in SEW, met een eindstand van 25-28. De wedstrijd, gekenmerkt door sterke aanvallen en cruciale reddingen, toonde de veerkracht van beide teams.

De wedstrijd begon met een snelle voorsprong voor SEW, dat in de eerste minuut al scoorde (0-1). Garage Kil/Volendam reageerde echter snel, en Jaimy Mens maakte in de derde minuut gelijk (1-2). Femke Reus, de keepster van Volendam, was een belangrijke factor in de eerste fase van de wedstrijd met meerdere reddingen.

De spanning nam toe toen Volendam uiteindelijk de voorsprong nam met doelpunten van Jaimy Mens en July Kemper, waardoor de stand op 3-2 kwam. SEW vocht terug en heroverde de leiding met twee snelle doelpunten (3-4). Een penalty voor Volendam werd helaas gemist door Sharon Plat, wat de druk op het team opvoerde.

Volendam bleef strijden en dankzij treffers van Ariane Clerc en Zenzi Matthaei ging de ploeg weer aan de leiding (6-5). Zenzi Matthaei bleef uitblinken en hielp Volendam naar een 7-6 voorsprong. De teams wisselden doelpunten af, met SEW dat opnieuw een penalty kreeg en de stand op 12-10 in het voordeel van Garage Kil/Volendam bracht voor de rust (13-12).

De tweede helft begon met SEW dat sterk uit de startblokken kwam, snel gelijkmaakte (13-13) en zelfs de leiding nam. Jaimy Mens en Chloë Oud zorgden ervoor dat Volendam in de race bleef, maar SEW bleef aan de goede kant van de score en nam gestaag afstand.

In de slotfase van de wedstrijd probeerde Volendam nogmaals de achterstand te verkleinen, maar SEW bleef de bovenliggende partij. Met enkele minuten te gaan was de stand 25-28, wat de eindstand zou worden.

Na afloop van de wedstrijd was coach Debbie Bont realistisch maar hoopvol: “Het is teleurstellend om te verliezen, vooral in zo’n spannende wedstrijd. We hebben hard gewerkt, maar we misten in de belangrijke momenten de cleverness om makkelijker kansen te creëren. Dit is een leermoment voor ons team,” aldus Bont.

Met deze nederlaag blijven de dames van Garage Kil/Volendam vastberaden om de volgende wedstrijden met dezelfde energie en strijdlust aan te gaan.