De kelderkraker tegen Excelsior Maassluis is geëindigd zoals deze begon. Na een tamme eerste helft met weinig kansen werd het Volendamse vuur na rust aangewakkerd. Het laatste kwart van de wedstrijd hadden de Volendammers de leiding in de wedstrijd kunnen nemen maar doelman Tobias van der Kleij voorkwam dit meermaals. Aan de andere kant voorkwam doelman Dion Vlak dat de bezoekers uit Maassluis er met de volle buit vandoor gingen: hij redde op fabelachtige wijze. Zodoende bleef de wedstrijd steken op een 0 – 0 gelijkspel.

Pupil van de week Jack Zwarthoed van de JO 8-1 bracht de wedstrijd, onder zeer zonnige omstandigheden, in gang. De eerste vijf minuten verliep aftastend van beide kanten. In het vervolg namen de bezoekers uit Maassluis de touwtjes ietwat in handen. Het balbezit was voor de bezoekers, zonder echt gevaarlijk te worden. Een grote kans ontstond voor Gaultier Overman, al dan niet in buitenspelpositie. Hij schoot de bal in het zijnet van doelman Vlak. RKAV Volendam kwam iets beter in de wedstrijd en leek op zoek naar meer controle. Deze controle werd ook verkregen. Ook aan Volendamse kant bleven de echte grote kansen uit.

Naarmate de wedstrijd zich vorderde zakte het tempo in de wedstrijd. Beide teams hadden moeite met het vinden van de juiste kleur waardoor de wedstrijd zich ontwikkelde tot een foutenfestival. Rond het half uur ontstond er plots een schietkans voor Nick Runderkamp. Hij produceerde echter met zijn rechterbeen een afzwaaier. Ook Excelsior Maassluis besloot zich meer te laten zien. Een voorzet van Emian-Johar Semedo werd opgepikt door Redouan Omar Ouali. Ouali nam de bal ineens op zijn schoen maar schoot te wild waardoor zijn inzet huizenhoog over vloog. Niet veel later was het Overman die zich weer in kansrijke positie bevond. Schuin tegenover het doel van Vlak loste hij een schot. Zijn schot zeilde echter voorlangs zonder enig gevaar. Verder dan schoten kwamen de bezoekers dan ook niet. In de blessuretijd ondernam Jeremy Udenhout nog een poging maar ook deze bereikte geen doel. Na één minuut extra speeltijd floot arbiter Arwin Steeg voor het rustsignaal.

Vers bloed

Trainer Berry Smit bracht twee verse krachten binnen de lijnen na rust. De van een schorsing teruggekeerde Ilias Boudouni verving Niels Kwakman en Lennard Tol kwam binnen de lijnen voor Daan van Baarsen. Het bracht wat meer swing op de Volendamse linkerflank maar meer dan dat ook niet. Excelsior Maassluis begon de tweede helft zoals het ook de eerste helft begon: het nam de controle over de wedstrijd maar wederom zonder gevaarlijk te worden. Na tien minuten in de tweede helft was daar dan toch een eerste kansje voor Excelsior M. Semedo kon koppen vanuit een hoekschop maar Vlak kon deze gemakkelijk met beide handen vangen.

De Volendammers kwamen vervolgens goed weg nadat Perry Karregat met een sliding Ouali naar de vloer bracht in de zestienmeter van Vlak. Arbiter Steeg floot maar floot in het voordeel van RKAV Volendam en gaf zelfs Ouali een gele kaart wegens een schwalbe. De tweede helft leek een kopie van de eerste. Ook nu zakte het tempo naar een trager niveau en overheersten de fouten die gemaakt werden aan beide kanten.

Volendamse kansenregen

Het laatste kwart van de wedstrijd voerde de Volendammers plots het tempo op. Dit resulteerde in een kansenregen voor de mannen van Smit. Onder andere Roy Tol, Lennard Tol en Lex Veerman wisten het net achter doelman Van der Kleij echter niet te vinden.

RKAV Volendam voerde het tempo verder en verder op. Rond de tachtigste minuut stond plots Lennard Tol oog-in-oog met doelman Van der Kleij. Lennard Tol omspeelde Van der Kleij en dacht de bal binnen te schieten. Totdat Van der Kleij razendsnel weer op zijn post was en het schot van Lennard Tol omzette tot hoekschop. De daaropvolgende hoekschop werd wederom richting Van der Kleij gebracht. Ditmaal kopte Patrick Plugboer de bal keurig naar de benedenhoek. Echter, was het weer Van der Kleij die redding kon brengen.

Held van beroep: Vlak

Daar waar Volendam meermaals dacht aan de voorsprong was het Excelsior Maassluis met de grootste kans van de wedstrijd. Devin Plank mocht vanaf het middenveld richting Vlak dribbelen. Vlak, die ver uit zijn doel kwam, hield de bal fantastisch uit zijn doel middels een katachtige redding. In de nastoot kon verdediger Karregat binnen koppen. Zijn kopbal ging goed naar de grond maar had onvoldoende snelheid om Van der Kleij te verassen. Na het ingaan van de blessuretijd besloot Stef Schokker een dribbel in te zetten. Hij stak het gehele middenveld over en reikte tot het strafschopgebied van Excelsior Maassluis. Op dat moment werd hij gevloerd en Schokker ging dan ook tegen het gras. Arbiter Steeg floot en deed exact hetzelfde zoals in de eerste helft: hij floot voor een schwalbe. Dit betekende voor Schokker echter zijn tweede gele kaart en kon dus gaan douchen. Gevaarlijk werd het echter niet meer voor het doel van Vlak en na drie minuten blessuretijd eindigde de kelderkraker met de brilstand op het scorebord.