HV KRAS/Volendam keerde met een 29-26 nederlaag terug uit Oostenrijk na een spannend duel met Förthof UHK Krems in de tweede ronde van de EHF European Cup.

Ondanks een sterke comeback in de slotfase blijft de ploeg van coach Geert Hinskens in de race om de derde ronde te bereiken. Volgende week staat de beslissende return op het programma in Sporthal Opperdam, waar een overwinning met meer dan drie doelpunten voldoende zou zijn voor kwalificatie.

Flitsende start en stevige eerste helft

De wedstrijd begon veelbelovend voor Volendam. Al binnen de eerste minuut opende Jordy Baijens de score met een snelle break (1-0). Krems wist echter meteen gelijk te maken en de wedstrijd ging gelijk op in de openingsfase. Tim bracht de oranje-zwarten opnieuw op voorsprong (1-2), maar daarna nam Krems het initiatief over en liep uit naar 2-4. Doelman Rob Goudriaan kwam sterk in het spel met enkele belangrijke reddingen, waardoor Volendam weer kon aanhaken.

Volendam pakte opnieuw de leiding dankzij een goal van Robin, maar Krems reageerde snel en nam de voorsprong terug. Tijdstraffen voor Jeroen en Niels speelden Krems in de kaart, waardoor de thuisploeg uitliep naar 11-8. Ondanks een sterke verdedigende fase aan het einde van de eerste helft, ging Volendam met een 14-10 achterstand de rust in.

Tweede helft: Krems bouwt voorsprong uit

In de tweede helft wist Krems hun voorsprong verder uit te bouwen. Door snelle aanvallen en nauwkeurige afrondingen stond het na tien minuten in de tweede helft 19-14. Volendam kende in deze fase veel technische fouten, waardoor Krems het publiek op de banken kreeg. Doelman Rob Goudriaan bleef goed presteren met meerdere reddingen, maar Krems liep uit naar een maximale voorsprong van 26-20.

Comeback in de slotfase

Ondanks de achterstand toonde Volendam veerkracht in de slotfase. Jordy Baijens en Oskar Schöll vonden elkaar in de tegenaanval, wat resulteerde in belangrijke treffers die de stand terugbrachten tot 26-22. Met nog vijf minuten te spelen, scoorde Volendam opnieuw tweemaal achter elkaar en kwam zo terug tot 26-24. De spanning steeg bij de meegereisde supporters, die hoopten op een stunt in de laatste minuten.

Een penalty van Krems bracht het verschil echter weer op drie doelpunten (27-24), maar Volendam gaf niet op. Tim en Jordy brachten het verschil opnieuw terug tot drie (28-25). In de laatste seconden van de wedstrijd wist Oskar met zijn zesde doelpunt de eindstand op 29-26 te brengen, waardoor Volendam met vertrouwen terugkijkt naar de return in eigen huis.

Geert Hinskens: “Het verschil is zeker haalbaar”

Na afloop van de wedstrijd sprak coach Geert Hinskens met vertrouwen over de kansen van zijn ploeg: “We maakten het onszelf moeilijk in de eerste helft door te veel technische fouten. Toch ben ik trots op hoe we terugkwamen in de wedstrijd. Drie doelpunten verschil is zeker haalbaar in de return, zeker met onze supporters achter ons. We gaan er alles aan doen om het in Volendam af te maken.”

Blik op de return in Volendam

Met een achterstand van drie doelpunten staat Volendam voor een belangrijke uitdaging in de return. Een overwinning met meer dan drie doelpunten verschil in Sporthal Opperdam is voldoende om door te gaan naar de derde ronde van de EHF European Cup. Coach Geert Hinskens rekent op een volle sporthal en de steun van de Volendamse fans om het verschil te maken.

De returnwedstrijd vindt plaats op zaterdag 26 oktober in Sporthal Opperdam om 19.00 uur. Mis het niet en kom de oranje-zwarten aanmoedigen in hun strijd om een plek in de derde ronde!