HV KRAS/Volendam heeft ook de tweede wedstrijd in de Super Handball League winnend afgesloten en staat nu op de volle vier punten. In een spannende thuiswedstrijd hielden de Noord-Hollanders Hurry-Up net achter zich en trokken in de slotfase de overwinning over de streep met een 30-28 eindstand.

Sterk begin van Volendam

HV KRAS/Volendam begon scherp aan de wedstrijd en nam snel een 3-0 voorsprong binnen vijf minuten, dankzij doelpunten van Jordy Baijens en Oskar Schöll. Doelman Rob Goudriaan, die na bijna tweeënhalf jaar zijn eerste officiële thuiswedstrijd speelde, was in topvorm en stopte meerdere schoten van Hurry Up, waardoor de thuisploeg haar voorsprong verder kon uitbreiden naar 9-3 halverwege de eerste helft.

Hurry Up komt terug

Hoewel Volendam leek af te stevenen op een ruime overwinning, vocht Hurry Up zich knap terug in de wedstrijd. Bij een 10-7 tussenstand wist Hurry Up de achterstand zelfs te verkleinen tot 17-14 vlak voor rust, ondanks de cruciale reddingen van Goudriaan. Bij rust stond Volendam nog net voor met 17-14, maar de spanning was voelbaar in de sporthal.

Tweede helft: kanteling en herstel

De tweede helft begon moeizaam voor HV KRAS/Volendam. Hurry Up kwam sterk uit de kleedkamer en bracht de stand zelfs op 17-18 in hun voordeel. Maar dankzij doelpunten van Jordy Baijens en Sjors Besselsen herpakte Volendam zich en heroverde de voorsprong (19-18). Vanaf dat moment bleef de thuisploeg licht aan de leiding, ondanks aanhoudend verzet van Hurry Up.

Beslissende fase

Met nog vijf minuten op de klok stond het 25-24, maar in de slotfase bewees HV KRAS/Volendam zijn veerkracht. Bij een 28-25 voorsprong leek de overwinning binnen, maar cirkelspeler Anes Devedzic van Hurry Up bracht met een offensieve dekking en snelle acties de stand in de 58e minuut weer gelijk op 28-28. Uiteindelijk waren het Jordy Baijens en Oskar Schöll die in de laatste minuut HV KRAS/Volendam naar een zwaarbevochten 30-28 overwinning schoten.

Rob Goudriaan speelde een sleutelrol in deze overwinning en maakte meerdere cruciale reddingen, waaronder het stoppen van twee strafworpen. Zijn optreden was doorslaggevend en gaf de ploeg het nodige vertrouwen.

Volgende uitdaging

Met deze overwinning behoudt HV KRAS/Volendam de koppositie in de Super Handball League. Volgend weekend reist de ploeg af naar Sporting Pelt. Hurry Up ontvangt Houten in Zwartemeer.