Op de dag dat in Volendam de kermis losbarstte, boekte HV KRAS/Volendam een overtuigende overwinning op Handbal Houten in de eerste wedstrijd van de Super Handball League 2024-2025. Ondanks vertraging door verkeersdrukte rondom Amsterdam, wisten de Volendammers hun tegenstander al snel hun wil op te leggen en lieten ze zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Sterke start

Hoewel de wedstrijd iets later begon, was HV KRAS/Volendam direct scherp. Jordy opende de score in de eerste minuut, waarna de oranjehemden binnen vier minuten uitliepen naar een 0-4 voorsprong met doelpunten van Jordy en Oskar. Keeper Rob stond uitstekend te keepen en voorkwam dat Handbal Houten terug in de wedstrijd kon komen.

Na vijf minuten deed Houten wat terug, maar de aanval van HV KRAS/Volendam bleef onstopbaar. Met treffers van Tim, Oskar en Sjors was de stand na tien minuten 4-8. Ondanks een gemiste strafworp van Robin bleef Volendam druk zetten, en bij rust was de tussenstand 11-20 in het voordeel van de bezoekers.

Dominante tweede helft

In de tweede helft bleef Volendam het tempo bepalen. Niels scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor HV KRAS/Volendam in de eerste minuut, en de voorsprong liep al snel verder op naar 11-23. Rob bleef ijzersterk keepen en voorkwam meermaals dat Houten dichterbij kwam.

De tweede helft kende ook primeurs voor Nassim, Hidde en Clyde, die allen hun eerste doelpunt scoorden voor de oranjehemden. Met doelpunten van onder andere Tim, Jeroen en Thimo bleef HV KRAS/Volendam domineren en eindigde de wedstrijd in een overtuigende 23-41 overwinning. Jordy bekroonde zijn sterke wedstrijd met een zesde doelpunt in de laatste minuut.

Teamoverzicht

HV KRAS/Volendam heeft een sterke teamprestatie laten zien met een solide verdediging en een indrukwekkend aanvalsspel. Rob, de doelman, was cruciaal met meerdere reddingen, terwijl Jordy, Oskar en Tim uitblonken in de aanval. Voor Nassim, Hidde, Niels en Clyde was het een speciale avond met hun eerste doelpunten voor het eerste team.

Met deze klinkende overwinning in de pocket kan HV KRAS/Volendam zich richten op de komende wedstrijden, terwijl het thuisfront in Volendam feestviert op de kermis. De toon voor het nieuwe seizoen is gezet: HV KRAS/Volendam is klaar voor een succesvol jaar in de Super Handball League.