Na een sterke wedstrijd tegen SEW en VOC begon Garage Kil/Volendam Dames 1 minder scherp in de uitwedstrijd tegen Velo. Desondanks wist de ploeg van coach Debbie Bont uiteindelijk met een overtuigende 23-35 zege huiswaarts te keren.

Met twee debutanten en een dominante tweede helft, was er genoeg reden tot tevredenheid, maar het team beseft dat er meer focus nodig is voor de volgende wedstrijd tegen VZV.

Rommelig begin, Jaimy breekt de ban

Volendam begon de wedstrijd zwak, met maar liefst zes gemiste kansen voordat Velo na negen minuten de score opende met 1-0. Het duurde tot Jaimy Mens na negen minuten het eerste doelpunt voor Volendam maakte, waardoor de stand op 1-1 kwam. Velo bleef in de wedstrijd, maar Volendam begon langzaam grip te krijgen.

Debuut van Maureen van der Vliet

Bij een stand van 4-6 maakte Maureen van der Vliet haar eredivisiedebuut. De jongeling maakte meteen indruk met goede acties en meerdere doelpunten, waardoor Volendam uitliep naar 6-12. Toch volgde er een rommelige fase waarin Velo terugkwam tot 11-12. Volendam herstelde zich vlak voor rust en ging uiteindelijk de kleedkamers in met een 11-15 voorsprong.

Sterke tweede helft, debutant Roxanne Groen stopt penalty

De eerste tien minuten van de tweede helft waren wederom gelijk opgaand. Bij een stand van 16-20 vond Volendam eindelijk het ritme in zowel de aanval als de dekking. Dit leidde tot een serie van doelpunten, waardoor de voorsprong snel werd uitgebreid naar 18-24 en 20-29. In de laatste minuten maakte keepster Roxanne Groen, afkomstig uit de A-jeugd, haar debuut. Ze wist meteen indruk te maken door een penalty te stoppen. De eindstand werd uiteindelijk 23-35 in het voordeel van Volendam.

Mening van coach Debbie Bont

Na de wedstrijd was coach Debbie Bont gematigd tevreden: “Na positief spel tegen SEW en VOC was dit een mindere wedstrijd van onze kant. We begonnen niet scherp en hadden te veel slordige momenten. Toch hebben we nog steeds met +12 gewonnen en twee debutanten laten zien. Met meer focus en 100% inzet gaan we richting de volgende tegenstander, VZV.”

Uitslagen Super Handball League speelronde vijf:
  • PSV – MHV’81 28-22
  • SEW – Quintus 27-25
  • V&L – DSVD 30-32
  • Fortes Venlo – Kwiek 29-25
  • Velo – Volendam 23-35

Met deze overwinning blijft Garage Kil/Volendam Dames 1 in de race voor de top van de ranglijst. De focus ligt nu op de volgende uitdaging: VZV.