EVC is weer eens tegen een nederlaag in blessuretijd aangelopen. In minuut 90 was de stand nog 1-2, maar in minuut 96 was dat 3-2 in het voordeel van Reigerboys. Op voorhand een lastige wedstrijd, want bij EVC kunnen ze zich niet heugen ooit in Heerhugowaard gewonnen te hebben.

EVC begon prima aan het duel, maar bij de eerste slordigheid lag na 5 minuten de bal direct achter doelman Roy Bakker, 1-0. Daarvan herstelde EVC zich snel en in niets was te zien dat Reiger Boys al 6 punten had en EVC pas 1. Sterker nog, EVC was de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Didier Karregat was dichtbij een treffer toen hij uit een voorzet van Vince Mens van dichtbij de bal strak onder lat schoot, maar zijn inzet op wonderbaarlijk wijze gestopt zag worden door de doelman.

Op het half uur viel dan toch de verdiende gelijkmaker te noteren. Bij een aanval over de zijkant waar Didier goed door ging was Niek van Diepen mee naar voren en hij legde de bal op de rand van het strafschopgebied terug op Brian Rossenaar. Die wist met deze mogelijkheid wel raak, 1-1. Daarna kreeg Oussama Chemlali eerst nog de kans om EVC op voorsprong te schieten en kwamen de Edammers vervolgens goed weg toen Reiger Boys bij zo’n beetje de enige uitval de bal van te ver naast het doel mikte.

EVC bleef prima voetballen en werd daarvoor beloond. De ijverige Vincent Wissels zette Brian in een 1 tegen 1 met de laatste man van Reiger Boys. Die werd voorbij gelopen en uit een lastige positie mikte Brian knap in de verre hoek raak, 1-2.

Tweede helft

Ook in het begin van de tweede helft kreeg EVC nog twee heel goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar daarna verloor ze de grip op de wedstrijd. Eerst kon Oussama al niet meer verder en daar kwamen later Didier en Hamza el Ouahi nog eens bij. Dat is simpelweg teveel van het goede. Met kunst en vliegwerk en een ijzersterke Niek en Vince bleef EVC toch lange tijd overeind. Bijna viel zelfs nog de 1-3 toen Brian bij een uitval zich door de verdediging vrij kapte, maar zijn inzet net langs de paal verdween.

Terwijl minuut 90 al liep viel alsnog de gelijkmaker. Een schot van afstand werd onderweg van richting veranderd en zo was Roy kansloos. 6 minuten later werd het allemaal nog erger. EVC trapte veel te makkelijk in een schijntrap van de behendige voorhoedespeler van Reiger Boys en terwijl in het strafschopgebied twee spelers met de hoofden tegen elkaar botsten en op de grond lagen verdween de bal in de kruising, 3-2. Er werd nog afgetrapt maar direct daarna was het klaar. Reiger Boys met 9 punten naar de 2e plaats, EVC blijft op 1 punt staan.

Het is ongelofelijk zuur dat EVC twee weken achter elkaar in blessuretijd verliest. Aan de andere kant moeten de spelers ook naar zichzelf kijken. Deze 3e klasse is niet meer die makkelijke poule van twee seizoenen geleden, waar je zeker de helft van het aantal wedstrijden wint. Al die tegenstanders zitten inmiddels in de 4e of 5e klasse. Het is nu wekelijks knokken voor de punten. EVC kan met deze selectie, ondanks de krappe bezetting, prima mee. Dan is het echter wel fijn dat iedereen er ook is. Vandaag waren Jeffrey Karstens, Daniël Kemper, Ronald Schut en Milan Greuter niet beschikbaar. Voor trainer/coach Ricardo Appelman is het nu wekelijks puzzelen, dit moet anders.

Volgende week de derby tegen SDOB. Een unicum, nooit eerder speelde de 1e elftallen in competitieverband tegen elkaar.

EVC: Roy Bakker, Hamza el Ouahi (Sjad Rahimzadeh), Niek van Diepen (a), Bart Rijnierse (Rafael Smit), Oussama Chemlali (Gene Brandt), Vince Mens, Nourdin Rezzak, Mark Uijlenhoed, Didier Karregat (Karim Ajrir), Vincent Wissels, Brian Rossenaar.