EVC heeft een punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd bij FC Castricum. Lastig omdat het moeilijk voetballen is tegen een van de weinige clubs die zijn thuiswedstrijden nog op echt gras speelt. Het werd een 1-1 gelijkspel, een stand die al na 16 minuten op het scorebord stond.

Binnen 3 minuten was het 1-0 voor de thuisclub, waarna EVC veel beter in de wedstrijd kwam. Uit een hoekschop van Ronald Schut tikte Brian Rossenaar de 1-1 binnen en daarna kon het duel alle kanten op. Goede kansen voor FC Castricum werden door de uitblinkende doelman Roy Bakker onschadelijk gemaakt, met nog een wereldredding in het 5-meter gebied.

Maar ook EVC kreeg mogelijkheden en was dichtbij een voorsprong met een vrije trap van Ronald op de lat. Een prachtige kopgoal van Mark Uijlenhoed werd helaas afgekeurd. Bij het nemen van de hoekschop waaruit Mark scoorde had de bal de achterlijn gepasseerd. Zo bleef het bij 1-1.

Wel EVC eindigde de wedstrijd met 10 man, omdat Daniël Kemper (die na zijn zware enkelblessure op de weg terug is) in een duel om de bal er te stevig in ging en direct een rode kaart kreeg. En ook vandaag was het helaas weer puzzelen voor trainer/coach Ricardo Appelman. Nourdin Rezzak en Hamza el Ouahi waren afwezig en voorin werd in de spits de licht geblesseerde Milan Greuter, die het in de voorbereiding uitstekend heeft gedaan, node gemist. Hopelijk is hij er komende zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen OSV weer bij.

EVC: Roy Bakker, Rafael Smit (Daniël Kemper), Bart Rijnierse, Niek van Diepen (Joep van Gog), Vince Mens, Jeffrey Karstens, Oussama Chemlali (Tristan da Cunha) , Mark Uijlenhoed, Brian Rossenaar, Ronald Schut (a), Vincent Wissels.