Amper een paar minuten stond hij binnen de lijnen en met zijn tweede balcontact was het raak. Elvis Manu kopte FC Volendam in de slotfase op 3-2 tegen FC Den Bosch en bezorgde zijn club daarmee de overwinning. “Het is een lange tijd geleden dat ik een doelpunt heb gemaakt”, zegt Manu.

Na weken meetrainen dwong Manu onlangs een contract af bij FC Volendam. “Hij is sinds hij bij ons is negen kilo afgevallen”, zegt trainer Rick Kruys over de matchwinner. Tegen Vitesse (1-2 winst) debuteerde Manu in het elftal en vandaag was het zijn dag. “Mooi dat ik nu belangrijk kan zijn voor het team”, aldus Manu.

“Het is een hele lange tijd geleden dat ik een doelpunt heb gemaakt. En al helemaal de winnende”, zegt Manu, die een glimlach van oor tot oor had na afloop. “Ik denk dat ik steeds dichter bij het moment kwam.”

Goed hersteld

In de wedstrijd tegen koploper FC Den Bosch was Volendam de hele wedstrijd de betere partij. Toch kwam het twee keer op achterstand. “Die overschaduwen wel de eerste helft. Die momenten zagen er slecht uit”, zegt Kruys die vond dat zijn ploeg in de tweede helft de beste wedstrijd van het seizoen op de mat legde.

FC Volendam klimt dankzij de overwinning naar de vijfde plaats in de eredivisie. Na elf wedstrijden heeft Het Nieuwe Oranje nu achttien punten bij elkaar gesprokkeld. Komende vrijdag wacht in eigen huis FC Eindhoven om 20.00 uur.