FC Volendam heeft de tweede trainingsweek afgesloten met een ruime overwinning tegen vv Noordwijk. De club uit de Tweede Divisie werd verslagen met 5 – 0. Net als vorige week tegen Duisburg speelden de Volendammers met twee basiselftallen, die allebei 45 minuten speeltijd kregen. Henk Veerman, Robert Mühren, Koen Blommestijn en Daan Steur namen de goals voor hun rekening.

Het was FC Volendam dat veelal in balbezit was in de eerste fase van de wedstrijd. De eerste mogelijkheid werd genoteerd via Xavier Mbuyamba, die van dichtbij een schietkans kreeg na terugkoppen van Alex Plat. De verdediger schoot tegen het uitgestoken been van een Noordwijk-verdediger aan. Na iets meer dan tien minuten spelen beproefde Milan de Haan zijn geluk. Het schot vanaf rand zestien vloog een centimeter of twintig over het doel van Noordwijk-goalie Romero Antonioli. De beste mogelijkheid in de eerste fase van het duel kwam van de voet van Robert Mühren. De spits draaide een voorzet op de lat.

Vlak voordat de klok het half uur aantikte, kwam de ploeg van Rick Kruys op voorsprong. Een fout in de opbouw van de bezoekers werd genadeloos afgestraft. Mühren kreeg de bal recht voor het vijandelijke doel in zijn voeten geschoven van een verdediger en kon in alle vrijheid binnenschieten: 1 – 0. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Vier minuten na de openingsgoal was het Henk Veerman die vanuit een hoekschop de bal middels een fraaie volley keihard achter Antonioli schoot.

Nieuw slippertje

Diezelfde Veerman kon na 36 minuten profiteren van een nieuwe fout in de opbouw van Noordwijk. Ondanks het vastzetten van FC Volendam, bleven de bezoekers opbouwen. De bal kon net buiten de zestien al worden veroverd door De Haan, waarna Calvin Twigt kon oppikken en Veerman in staat stelde de bal eenvoudig binnen te schuiven voor de 3 – 0.

De tweede helft startte FC Volendam met tien nieuwe namen. Alleen doelman Khadim Ngom bleef staan. Onder andere Benaissa Benamar en Walid Ould-Chikh kwamen binnen de lijnen. Laatstgenoemde kreeg al snel een eerste kans. De middenvelder liep door de defensie van Noordwijk heen en schoof de bal op de paal. Het bleek lange tijd het enige te zijn waarvan de supporters op het puntje van hun stoel gingen zitten. In de tussentijd zagen we wel wat kleine speldenprikjes van Noordwijk, dat ook niet echt tot grote kansen kon komen.

Steur opent rekening

Na 72 minuten konden de handjes weer op elkaar. Een goede combinatie tussen Daniël Beukers en Caner Demircioglu leverde een voorzet op van laatstgenoemde. Koen Blommestijn stond in het strafschopgebied klaar om de bal in de hoek te schuiven, wat hij dan ook keurig deed. Ook Daan Steur deed nog een duit in het zakje. De lange verdediger, die in de tweede helft aanvoerder was, kopte uit een hoekschop de 5 – 0 binnen.

Debutant Khadim Ngom, waarvan vanmiddag bekend werd dat hij zijn eerste contract heeft getekend, verzekerde zich vlak voor tijd van een clean sheet. Met een knappe redding op een kopbal van dichtbij bepaalde hij de eindstand op 5 – 0.

Al-Shamal

FC Volendam oefent aanstaande woensdag in Maurik tegen Al-Shamal uit Qatar. De aftrap is om 16:00 uur. De toegang is gratis.

Scoreverloop:
28′ Robert Mühren 1 – 0
32′ Henk Veerman 2 – 0
36′ Henk Veerman 3 – 0
72′ Koen Blommestijn 4 – 0
82′ Daan Steur 5 – 0

FC Volendam eerste helft: Khadim Ngom; Déron Payne, Mawouna Amevor, Xavier Mbuyamba, Myron Mau-Asam; Milan de Haan, Alex Plat, Calvin Twigt, Aurelio Oehlers; Robert Mühren, Henk Veerman.

FC Volendam tweede helft: Khadim Ngom; Daniël Beukers, Benaissa Benamar, Daan Steur, Flip Klomp; Caner Demircioglu, Bram van Driel, Walid Ould-Chikh, Imran Nazih; Koen Blommestijn, Quincy Hoeve.

vv Noordwijk: Romero Antonioli; Barbosa Nhoca, Kick Groot, Dylan Rietveld, Jordy Strooker; Sander Bosma, Gio Da Fonceca, Bram Franken; Arantis Roep, Ruben Marbus, Virgil Tjin-Asjoe.