We zuchten maar niet meer. EVC heeft in blessuretijd een niet meer verwacht punt alsnog uit handen gegeven. In de 96e minuut viel de 2-3 en daarna was het klaar.

Eigenlijk willen we er niet meer over beginnen, maar ook nu was het voor Ricardo Appelman weer puzzelen. Geen Niek van Diepen, Ronald Schut, Bart Rijnierse en nog steeds geen Milan Greuter. Jeffrey Karstens die gelukkig weer terug was werd daarom achterin geposteerd. Spits Rick Boes ontbrak bij SDOB maar in de razendsnelle rechtsbuiten Nanni Ayensu hebben de Broekers nog een speler waar iedere achterhoede zijn handen meer dan vol aan heeft.

EVC kwam al na 5 minuten goed weg toen een niet te missen kopbal toch over werd gekopt en doelman Roy Bakker hield Edam met twee reddingen het eerste half uur op de been. EVC had het in die fase lastig en maakte het zichzelf ook niet makkelijk door continue achteruit te spelen. Dan maar een keer lang en proberen de tweede bal te veroveren. In het laatste kwartier van de eerste helft was de wedstrijd meer in evenwicht, maar vielen er nog twee rode kaarten. Een speler van SDOB kreeg zijn tweede gele kaart en voor de assistent van SDOB was er direct rood.

Tweede helft

Met de weer fitte Daniel Kemper probeerde EVC in de tweede helft aanvallend sterker te worden, maar al na 2 minuten kreeg ze een tegentreffer. Aanvoerder Roy Haars mocht zo doorlopen en de 0-1 binnen tikken. SDOB trok zich hierna massaal terug en er was voor EVC eigenlijk geen doorkomen aan de Edammers werden maar niet gevaarlijk.

De 1-1 van Oussama Chemlali in de 67e minuut kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een voorzet van Nourdin Rezzak werd door Oussama langs de handen van de grabbelende doelman bij de tweede paal binnen gekopt. Het belachelijke vlagsignaal van de grensrechter van SDOB werd door de prima scheidsrechter Boudazdaz genegeerd.

Met nog een half uur op de klok was er ineens weer van alles mogelijk, maar EVC had geen vat op de eerder genoemde Nanni. Op een uittrap van de doelman van SDOB werd niet goed geanticipeerd en in een 1 tegen 1 liet de rappe Nanni iedereen zijn hielen zien en werkte de bal langs Roy, 1-2. Daarmee leek voor EVC het doek wel gevallen en Roy zorgde er met een wereldredding voor dat de score niet verder opliep.

In de 90e minuut viel de niet meer verwachtte gelijkmaker. Een voorzet van Vincent Wissels werd door Jeffrey Karstens met zijn borst binnen gewerkt, 2-2. De boel op slot en dit punt koesteren zou je zeggen. Met zeven man voor de bal viel in de 96e minuut alsnog de 2-3. Een halve voorzet die werd weggewerkt en Nanni wederom in een 1 tegen 1 zette, die de bal daarna in de kluts over Roy heen werkte, 2-3. Er werd nog afgetrapt maar niet veel later was het klaar.

Drie weken achter elkaar in de 6e minuut van de blessuretijd verliezen is geen pech meer. Volgende week is EVC gelukkig vrij en misschien wordt het ook eens tijd om dan de koppen bij elkaar steken.

Opstelling EVC: Roy Bakker, Hamza el Ouahi, Jeffrey Karstens, Rafael Smit (45. Daniël Kemper), Vince Mens, Didier Karregat, Oussama Chemali (75. Timo Ooms), Mark Uijlenhoed, Nourdin Rezzak, Vincent Wissels, Brian Rossenaar (a).