Het bekeravontuur van RKAV Volendam is gestrand in de tweede voorronde. Daarmee spat de bekerdroom van de Volendammers uiteen. Na treffers van Stef Schokker en Roy Tol leken de Volendammers lange tijd op weg naar het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Een doelpunt in de vijfde minuut van de blessuretijd deed echter de das om en was een verlenging noodzakelijk. In deze verlenging nam BlauwGeel’ 38 het heft in handen en maakte het verschil. Hiermee gaan de bezoekers uit Veghel in de koker.

Na een indrukwekkende vuurwerkshow trapte aanvoerder Nick Runderkamp op deze, uiteindelijk, droge dinsdagavond af voor de wedstrijd. De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. Beide teams hielden elkaar in de tang en echte grote kansen werden dan ook niet gecreëerd. De Volendammers werden ietwat gevaarlijk middels voorzetten vanaf de zijkanten. De voorzetten, van onder andere Runderkamp, bereikten echter geen enkele keer een ploeggenoot.

De wedstrijd bleef het eerste kwart een tactisch schaakspel. Na ongeveer vijfentwintig minuten spelen speelde RKAV Volendam zich naar een prachtige aanval. Via Niels Kwakman, die zich als aanspeelpunt liet dienen, viel de bal op de flanken voor Tol. De lage en scherpe voorzet die van de voeten van Tol kwam kon net niet worden binnen gegleden door de instormende Runderkamp. Luttele seconden later was het weer Runderkamp die voor dreiging zorgde. Hij ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en haalde uit. Zijn inzet was een prooi voor doelman Jordy Zielhorst. De Volendammers voerden de druk meer en meer op. Het was weer Runderkamp die bleef aandringen. Hij speelde op kundige wijze zijn directe tegenstander uit en stond plots oog in oog met doelman Zielhorst. Het was echter een verdediger van BlauwGeel’ 38 die het schot van Runderkamp kon blokkeren.

De Volendammers wisten het net achter Zielhorst niet te vinden. Daartegenover ontstond vijf minuten voor rust plots een zeer dreigend moment voor het doel van Dion Vlak. Een voorzet van BlauwGeel’ 38 ging aan alles en iedereen voorbij en liet zelfs Vlak kansloos. De bal zeilde, gelukkig, ook langs de paal.

Schokker, op slag van rust

Op slag van rust viel het doelpunt dan toch. Een afgeslagen bal uit een hoekschop viel op gelukkige wijze voor de voeten van Stef Schokker. Hij besloot, zonder na te denken, uit te halen. Zijn inzet ging langs een woud van benen maar vond uiteindelijk het net: 1 – 0. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft. Daardoor gingen de Volendammers met een goed gevoel richting de kleedkamers.

De bezoekers uit Veghel opende de tweede helft sterk. Zo ging een schot van Lars Loermans maar rakelings over en zeilde een hoekschop maar net voorlangs het doel van Vlak. Daartegenover stond een kopbal van Patrick Plugboer. Zijn kopbal zeilde, helaas, ook hoog over het doel van Zielhorst. De gelijkmaker van BlauwGeel’ 38 viel rond het uur. Een voorzet vanaf rechts ging aan alle Volendammers voorbij, behalve aan BlauwGeel’ 38 spits Koen van der Zanden. Hij kon de bal eenvoudig achter Vlak schuiven: 1 – 1.

RKAV Volendam leek even de kluts kwijt. BlauwGeel’ 38 drong meer en meer aan en verbleef steeds vaker voor de neus van Vlak. De bezoekers uit Veghel troffen zelfs de paal. Ben van den Nieuwenhof besloot te schieten en raakte de paal waarna de bal achter Vlak uit de doelmond stuitte.

Toch de Volendamse voorsprong

RKAV Volendam had weinig in de pap te brokkelen. Een schot van invaller Azeddine Sout was daarentegen wel zeer gevaarlijk. Zielhorst liet los maar er was geen Volendammer paraat om de bal tegen de touwen te schieten. De Volendammers namen desondanks toch de voorsprong. Een puike aanval werd bij de tweede paal, geheel vrijstaand, binnen geschoten door vleugelaanvaller Tol: 2 – 1. De voorsprong bracht zelfvertrouwen. Het was enkele momenten later Plugboer die bijna een derde treffer wist te noteren.

Droom in duigen

RKAV Volendam leek op weg naar het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De blessuretijd duurde echter 10 seconden te lang. Een voorzet werd in de absolute slotfase binnen geknikt door Robin Voets: 2 – 2. Het ging van kwaad tot erger voor de Volendammers. De bezoekers uit Veghel namen zelfs de leiding. Voets maakte zijn tweede van de avond door een hoekschop binnen te koppen: 2 – 3. De Volendammers vochten voor wat zij waard waren maar echt gevaarlijk werden zij niet meer. Daan Sier bracht de fans bijna in extase maar zijn kopbal zoefde langs de verkeerde kant van de paal. De bekerdroom van RKAV Volendam spatte vanavond keihard uiteen.

Aanstaande zaterdag Jong Almere City-uit

Aanstaande zaterdag treedt RKAV Volendam alweer aan. Ditmaal gaat het op bezoek in Almere en treft het Jong Almere City. De wedstrijd zal om 15:45 uur aanvangen.

Scoreverloop
45′ Stef Schokker 1 – 0
58′ Koen van der Zanden 1 – 1
84′ Roy Tol 2 – 1
90+5 Robin Voets 2 – 2
97′ Robin Voets 2 – 3

Opstelling RKAV Volendam: Dion Vlak; Lex Veerman, Stef Schokker, Stan Veerman (90′ Timo Schokker), Tom Smit (90′ Wessel Stuyt) Pieter Kroon (61′ Daan Sier), Nick Runderkamp (105′ Lennard Tol) Sam Lautenschutz (85′ Perry Karregat); Roy Tol, Niels Kwakman (61′ Azeddine Sout), Patrick Plugboer.

Opstelling Blauw Geel’ 38: Jordy Zielschot; Jay van Boxtel (46′ Sjoerd Schobbers), Robin Vloets, Migiel Zeller, Bram Eltink; Mitchel van Rosmalen, Lars Loersmans, Hidde van Dijk (73′ Hicham Haouat); Ben van den Nieuwenhof, Dave de Meij (76′ Jannes Mulders), Koen van der Zanden.